Terapiamaisema

Palvelut

Psykoterapia

Psykoterapiaan voit hakeutua joko Kelan tukemana (kuntoutuspsykoterapia) tai itsemaksavana asiakkaana. Vastaanotolleni voivat hakeutua nuoret (16v ->) ja aikuiset.


​Työskentelyn viitekehyksenä on pääsääntöisesti kognitiivinen käyttäytymisterapia, mutta työvuodet ja kouluttautuminen edelleen ovat tuoneet muitakin mausteita työskentelyotteeseen.

 
Jos terapiaan hakeutuminen pohdituttaa, alla olevasta linkistä saat hyviä vinkkejä.
Mielenterveystalo.fi 


Hevosavusteinen toiminta

Hevosavusteinen toiminta voi olla osa terapiatyöskentelyä tai se voi olla itsenäinen työskentelymuoto hyvin vaihtelevin tavoittein. Hevosen avulla työskentelyssä korostuvat mm. tässä hetkessä olemisen merkityksellisyys, kehollisuus, tunnetaidot sekä rauhoittuminen. Myös jämäkkyystaitoja sekä itsensä ylittämistä ja rohkaistumista eri asioihin on helppo harjoitella hevosen kanssa.

 
Hevosavusteinen työskentelymuoto sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hevosesta, aiempaa kokemusta ei tarvita. Käytännössä hevosavusteisuus tarkoittaa hevosen kanssa tekemistä, keskustelemista hevosen läsnä ollessa, hevosen avulla oppimista. Ratsastaminen on pienessä sivuroolissa, jos siinäkään.

 
Hevosavusteisuuden ohella toteutuu aina myös luontoavusteisuus, jolla tarkoitan luonnossa ja ulkosalla olemista, joka jo itsessään on hyväätekevä voima. Luonnossa myös keskustelut kulkevat usein eri polkuja kuin sisätiloissa.  


Hevosavusteiset palvelut yhdelle:

  • Hyvinvointia hevosen kanssa eli tarpeiden mukaan räätälöity käynti, jossa voidaan toiveittesi mukaan keskittyä tietoisuustaitoihin, kiireestä hellittämiseen tai ihan vaan itsen hemmotteluun ulkoilmassa. Käynti suunnitellaan yhdessä etukäteen.
  • Tunnetuokio eli työskentelyä jonkun haastavan tunteen kanssa. Pelko, jännitys, ahdistus, suru. Hevonen on hyvä apulainen melkein kaikkien tunteiden kanssa. Kuuntelija ja opettaja, joka on läsnä ja hyväksyy sinut kaikkine tunteinesi.
  • Kohti hevoselämää eli käynti sinulle, joka haluaisit aloittaa hevosharrastuksen tai palata ratsaille, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa. Nautitaan yhdessä hevosen tuoksusta, tutustutaan harjaamisen hauskuuteen ja opetellaan hevosmiestaitojen alkeita. 

Hevosavusteiset palvelut ryhmille:

Hevosavusteinen elämystoiminta

  • kesto 1,5-2h, ryhmäkoko n. 3-5
  • voidaan toteuttaa esim. teemakäynteinä käsitellen ryhmän kanssa esim. sosiaalisia taitoja, tunnetaitoja tai tietoisuustaitoja TAI voidaan toteuttaa enemmän virkistystyyppisenä, toiminnallisena käyntinä
  • sopimuksen mukaan käynti voi sisältää eväshetken


Työhyvinvointia tukevat käynnit

  • kesto n. 3-4h, ryhmäkoko n. 4-8
  • sisältää toiveidenne mukaisen miniluennon (esim. tunnetaidot, tietoisuustaidot, sosiaaliset suhteet työpaikalla, työhyvinvoinnin muut teemat) sekä hevos- ja luontoavusteisia toiminnallisia harjoituksia
  • kahvi- tai vastaava eväshetki muun ohjelman ohessa


Ryhmäkäynneillä työparinani toimii sosionomi Sari Lehtola, jolla myös sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus.

Luo kotisivut ilmaiseksi!